Naleving van het ouderschapsplan

Hebben jullie voor de zoveelste keer ruzie gehad over het (niet) naleven van het ouderschapsplan? Of blijkt jullie ouderschapsplan in de praktijk gewoonweg niet haalbaar? In het door jullie opgestelde ouderschapsplan staan afspraken over de kinderen omtrent de verzorging, opvoeding, kinderalimentatie & informatievoorziening. Maar wat doe je als er in de praktijk niets van terecht komt? Behalve ruzie dan...

Het ouderschapsplan aanpassen, mag dat?

Wie denkt dat het aanpassen van een ouderschapsplan niet mogelijk is heeft het mis. Jullie moeten het er alleen beiden over eens zijn én er beiden voor tekenen. Het is ook logisch dat deze mogelijkheid er is doordat persoonlijke omstandigheden kunnen veranderen, kinderen zich ontwikkelen & de praktijk kan uitwijzen dat gemaakte afspraken niet werkbaar blijken te zijn.

Wat de reden ook mag zijn om het ouderschapsplan aan te passen, hou altijd in jullie achterhoofd dat het uiteindelijk de belangen van jullie kinderen dient.

TERUG NAAR DE TEKENTAFEL

Onder onze begeleiding gaan jullie samen "terug aan de tekentafel". We beginnen met te kijken wat de redenen zijn waardoor jullie het nu na kunnen leven. Missen er zaken en zijn er aanvullingen nodig of moeten er juist dingen geschrapt worden? Zijn gemaakte afspraken (on)redelijk & kunnen er dingen beter of anders?

We nemen gezamelijk het totale ouderschapsplan van A tot Z door en jullie maken, waar nodig en gewenst, nieuwe of aangepaste afspraken. Wij verwoorden deze afspraken in een aangepast ouderschapsplan die jullie beiden onderteken bij akkoord. Jullie zijn nu klaar om dit plan in de praktijk te gaan toetsen.

ALLES VOOR DE KIDS

Standaard nemen wij na 3 - 6 maanden contact op met jullie beiden om navraag te doen of de hernieuwde afspraken nu wel in de praktijk werken. Dit laatste doen wij kosteloos omdat wij zeker willen weten dat alles goed geregeld is voor jullie kids! Dat willen jullie toch ook?