Bemiddeling bij jullie scheiding

Jullie gaan scheiden

Het hoge woord is eruit, jullie gaan uit elkaar. Jullie zijn nog helemaal vol van emotie en er moet ineens nagedacht worden over "hoe nu verder?". De kinderen, woonruimte, inboedel & financieën. Vragen en onzekerheden waarover jullie beslissingen moeten gaan nemen.

Beslissigen waarbij jullie het lang niet altijd eens zijn met elkaar. Ruzies over de kleinste dingen, het lijkt wel alsof jullie geen stap verder komen. Is er zonder mediation misschien zelfs een vechtscheiding in het vooruitzicht?

Als partners uit elkaar

Jullie gaan als partners uit elkaar en daar hebben jullie hulp bij nodig. Waar moeten jullie allemaal aan denken? Hoe komen jullie samen tot beslissingen waar jullie beiden achter staan? Hoe willen jullie omgaan met het vastleggen van afspraken?

Wij zorgen er met onze onze bemiddeling voor dat er rekening wordt gehouden met ieders gevoelens en wensen. Als emoties hoger oplopen houden wij de regie en geven structuur en balans aan jullie gesprekken. Zo kunnen jullie samen op een respectvolle manier een streep zetten onder het verleden en klaar voor een individuele toekomst.

Ouders nader tot elkaar

Hebben jullie samen kinderen? Scheiden gaat niet alleen over het betalen van alimentatie. Jullie blijven samen altijd ouders! Jullie zullen dus ook na de scheiding samen door één deur moeten kunnen. Kinderen hebben namelijk recht op gelijkwaardige verzorging en opvoeding van beide ouders.

Wij helpen jullie als ouders weer nader tot elkaar te komen met het belang van jullie kinderen voorop. De onderling gemaakte afspraken leggen wij voor jullie vast in, het door de wet verplichte, ouderschapsplan.

Meer informatie over het ouderschapsplan? Kijk dan eens op: Ouderschapsplan in de praktijk.

Afspraken vastleggen

Het is gelukt! Jullie hebben samen goede afspraken kunnen maken. Wij zorgen dat jullie afspraken vast komen te liggen in de benodigde documenten zoals een convenant, vaststellingsovereenkomst en/of ouderschapsplan.

Zo zijn jullie er klaar voor om ook juridisch uit elkaar te gaan door bijvoorbeeld jullie echtscheiding via een verzoekschrift in te dienen bij de rechtbank.

Begeleiding van de kids

Willen jullie ook de kinderen laten begeleiden tijdens of na de scheiding? Dit doen wij bewust niet omdat dit niet past binnen onze rol als jullie mediator en het is ook echt een vak apart.

Wij brengen jullie hiervoor graag vrijblijvend in contact met Kindercoachpraktijk Faith. Onze samenwerkingspartner en echte specialist op dit gebied. Want jullie kids hebben, net als jullie, recht op de beste ondersteuning!