Stiefouder(s) in beeld?

Mijn ex heeft een ander, wat nu?

De kans dat het vroeger of later gaat gebeuren is groot. Jij en/of je ex krijgt een andere partner. Dat jullie uit elkaar zijn gegaan was al lastig genoeg voor de kinderen. Daarom willen jullie alles goed regelen en zorgen dat dit niet gaat leiden tot onnodige spanningen en/of ruzies.

Tijdens de gesprekken hierover kunnen de emoties af en toe hoog oplopen en het is lastig hier samen uit te komen door jullie persoonlijke belangen. Ongeacht jullie individuele mening en wensen moet het belang van de kids voorop staan. Met dat doel voor ogen bieden wij deskundige, onafhankelijke en onpartijdige ondersteuning.

Duidelijkheid voor de kinderen

Jullie zullen, als gezaghebbende ouders, samen moeten bepalen welke rol een nieuwe partner inneemt binnen het gezinsleven. Voor kinderen is duidelijkheid namelijk het belangrijkste. Heldere richtlijnen & afspraken met de juiste verwachtingen richting elkaar. Voor jullie zelf, de nieuwe partner(s) en de kinderen. Zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is.

Doordat de verwachtingen helder zijn is het ook makkelijker om elkaar ergens op aan te spreken of een compliment te geven. Dit zal de (toekomstige) onderlinge communicatie ten goede komen, ondanks dat iedereen aan de nieuwe situatie zal moeten wennen.

Stiefouderplan

Van globale richtlijnen tot zeer gedetailleerde afspraken. Jullie bepalen de inhoud en wij zetten de gemaakte afspraken om in een stiefouderplan. Vergelijkbaar met (en als aanvulling op) het ouderschapsplan, echter volledig gericht op de nieuwe partner(s). Samen een eerste stap richting de toekomst van een succesvol samengesteld gezin.