Robbert-Jan's ervaringen
Ouderschapsplan bij scheiding

Ingezonden mail geplaatst op dinsdag 29 mei 2018

Beste Lennard,

Een jaar geleden was het zover, met de drie kinderen en mijn huidige ex op vakantie geweest en de knoop doorgehakt. We gaan uit elkaar. Iets wat natuurlijk niet leuk is, met name niet voor de kinderen maar wat soms niet anders kan. Onze reden was met name omdat de levens stijlen en interesses uit elkaar lagen.

Je kunt dan wel met modder gaan gooien maar daar maak je het verschil niet mee. Doel was om er goed uit te komen, voor de kinderen maar ook met elkaar omdat je ook heel veel mooie jaren met elkaar hebt gehad. We kwamen uit bij Lennard Zwaard via via. Eerst een telefonisch kennismaking, 1 op 1 om te zien hoe we beide in de afronding stonden van onze relatie. Dat was een prima moment om aan te geven hoe ik erin stond.

Gelukkig was het doel van ons niet om elkaar het leven zuur te maken, echter heb je een financiƫle afwikkeling die voor wat uitdagingen kan zorgen alsmede de andere verplichte zaken. Lennard heeft ons daarin zeer goed kunnen begeleiden. Met een persoonlijk gesprek en zeer goede bemiddeling (en af en toe toch zijn Brabantse nuchterheid) hebben we vrij snel de weg gevonden naar een goede oplossing.

Lennard was in staat dit voor beide partijen te verwoorden maar wat erg bijzonder was is dat hij geen partij trok, maar wel voor beide partijen tot een zeer goed compromis kwam. Niet dat hij dit bepaalde, dat hebben we zelf gedaan doordat we aan het denken werden gezet. Dat geeft een goed gevoel.

In het hele traject is hij voor beide een zeer goede steun en toeverlaat geweest en heeft hij mij van goede adviezen voorzien. Het hele traject is op een goede wijze afgesloten en mijn ex en ik hebben nog steeds goed contact omwille van enerzijds de kinderen en anderzijds zijn we niet als vijanden uit elkaar gegaan.

Ook het nazorg traject van Lennard is bijzonder, hij tracht contact te houden met beide partijen en wijst ons erop dat ook na de scheiding er momenten moeten zijn van evaluatie. Enerzijds om de contacten te onderhouden en anderzijds omdat de wetgeving en de verplichtingen moeten worden nagekomen.

Lennard is een zeer prettig persoon, een mensen mens die zich kan verplaatsen in beide partijen. Blij dat we hem in dit traject in de arm hebben genomen en waarbij het goed voelt om een soort vertrouwenspersoon / coach te hebben. Kan de diensten van Lennard zeker aanbevelen en het is de investering dubbel en dwars waard. Een scheiding kost geld maar iemand die beide partijen begrijpt en zorgt voor een goede uitkomst is goud waard !

Bedankt Robbert-Jan

Robbert-Jan wilde graag zijn ervaringen delen met onze (toekomstige) klanten. Natuurlijk ben ik enorm trots om zo'n mooie beoordeling te mogen delen. Bedankt Robbert-Jan! Normaal gebruiken wij Facebook en Google voor onze reviews. In overleg hebben we voor deze weg gekozen, waarbij wij alleen zijn voornaam gebruiken, om zo zijn anonimiteit (en voornamelijk die van de kinderen) te kunnen waarborgen.

Staan jullie op het punt om te gaan scheiden of ervaren jullie problemen met de naleving van het ouderschapsplan? Bemiddeling kan ook jullie helpen om alles in goede banen te leiden.